تاریخچه تویوتا و داستان معروف شدن آن

تاریخ تویوتا

چکیده هایی از این اخبار

آشنایی با تاریخچه تویوتا موضع انتخابی این مقاله از آفرودیو بوده که به عنوان یکی از بزرگترین کمپانی‌های تولید خودرو در جهان شناخته می‌شود. تویوتا شرکت جهانی خودروسازی ژاپنی، امروزه یکی از بزرگترین و پرفروش‌ترین خودروسازان به شمار می‌رود. اما تویوتا موتور چگونه به این جایگاه رسیده است؟ آیا مسیر تویوتا شامل پیشرفتی همیشگی در طی هشتاد سال اخیر بوده و یا این شرکت از دل مصائب تبدیل شدن به برترین خودروساز ژاپنی سر بالا آورده؟ با آفرودیو همراه باشید.

برای مشاهده قیمت اجاره آفرود به این بخش مراجعه کنید.

آغاز رویای تویوتا

تولد تویوتا موتورز با نام کیشیرو تویودا عجین شده است. او فرزند ساکیشی تویودا بود که یکی از بزرگترین کارخانه‌های نساجی ژاپن را با نام تویودا می‌گرداند و قرار بود به کارخانه‌ نساجی‌ای برای نسل‌های بعدی خانواده تویودا تبدیل شود. اما کیشیرو تویودا مسیری متفاوت از پدرش پیش گرفت، او در سال 1929 در رشته مهندسی مکانیک از دانشگاه توکیو فارق التحصیل شد و به کارخانه پدر برگشت، اما برای بافتن ماشین! او رویای تولید خودروهای سواری را داشت و کارخانه پدرش را محل مناسبی برای تولد خودروهای ژاپنی تویودا یافته بود.

برای تحقق رویا خودروسازی در کارخانه بافندگی، کیشیرو تویودا در سال 1930 به ایالات متحده آمریکا، کشوری که حالا غول بی‌رقیب صنعت خودروسازی بود سفر کرد. در آنجا او مجذوب کارایی و طراحی بی‌نظیر خودروهای آمریکایی شد و بیش‌ از پیش به اراده‌اش برای خلق شرکتی که خودروهایی به کارایی خودروهای آمریکایی خلق کند افزوده شد. او به کارخانه پدرش در ژاپن بازگشت و پژوهش روی موتورهای گازوئیلی را آغاز کرد. اما راضی کردن کردن ریسابورو، رئیس شرکت تویودا، برای آغاز پژوهش در حوزه‌ خودرو و تولید اتوموبیل کار آسانی نبود و سه سال طول کشید تا تویودا بتواند پدرش، ریسابورو را در سال 1993 برای راه‌اندازی دپارتمان خودرو راضی‌ کند.

اولین وسیله نقلیه تولید شده توسط دپارتمان کیشیرو نیز یک کامیون 1.5 تنی با نام G1 بود که از دل طرح شکست خورده خودروی سواری  A1 بیرون آمده بود. تولید آسان نبود، از آن جایی که هزینه توسعه کامیون G1 چندین برابر سود سالانه نساجی تویودا بود، کمبود منابع مالی، شرکت تویودا را مجبور به اخذ وام‌های کلان برای توسعه طرح G1 کرد. و از آن جایی که G1 اولین وسیله نقلیه تولیدی یک شرکت بافندگی بود، هنوز مشکلات زیادی وجود داشت که باید حل می شد. برای مثال هنگامی که اولین نمونه‌ها برای نمایش کارایی تا توکیو رانده می‌شدند، مملو از قطعات یدکی‌ای بودند که باید مورد تعویض قرار می‌گرفتند.

خریداران اولیه نیز افرادی بودند که عمدتاً با تولیدکنندگان داخلی همدل بودند و مایل بودند شکست‌های زیادی را برای رسیدن به یک محصول قابل‌قبول تحمل کنند. تویودا نیز برای پشتیبانی از خریداران، اغلب مهندسان کارخانه را برای انجام تعمیرات کامیون فروخته‌ شده می‌فرستاد تا بدانند کدام قسمت‌ها به بیشترین توجه نیاز دارند. به عنوان مثال، شکسته شدن محفظه‌های محور عقب تا زمانی که روش‌های جوشکاری جدید ایجاد نشده بودند رایج بود.

تعمیرات کارخانه نیز به صورت رایگان انجام می‌شد و گاهی اوقات کامیون‌های فروخته شده از سوی کارخانه به صورت رایگان با یک کامیون نو تعویض می‌شد. در نهایت اصلاحات فیلسوفانه کیشیرو بر این کامیون باعث باقی ماندن شرکت تویوتا در بازار شد.

خرید پاترول با بالاترین کیفیت در آفرودیو.

 

آغاز کار تویوتا

تویوتا پیش از جنگ

“پنج چرا” راه حل اساسی و انقلابی کیشیرو برای یافتن مشکلات و موانع تولید خودرو در شرکت تویوتا بود. تویودا که نام شرکت نساجی و خودروسازی را به شکل مشترک در هنگام نمایش کامیون G1 به تویوتا تغییر داده بود، در سال 1937 رسما شرکت خودروسازی تویوتا موتور را تاسیس کرد و بدین طریق، یک شرکت ریسندگی  ژاپنی، در فاصله دو جنگ جهانی تبدیل به یک شرکت خودروسازی بومی ژاپنی شد. کیشیرو تویودا نیز در سال 1941 رسما مدیرعامل شرکت شد و با تلاش، همت و تفکر عمیق و خلاقانه، اصول مدیریتی جدیدی را برای اداره شرکت به کار گرفت.

تویوتا در جنگ جهانی دوم

در طول تصرف فیلیپین به دست امپراتوی ژاپن، ارتش این کشور یک جیپ Willys MB آمریکایی را پیدا کردند و آن را در اختیار تویوتا قرار دادند تا مدل مشابهی را تولید کند، نتیجه‌ کار، یک جیپ مدل‌سازی شده از روی جیپ آمریکایی با ظاهری متفاوت با نام AK10 بود که برای مصارف ارتش تولید شده بود و از یک موتور 4 سیلندر نوع C 2.3 لیتری و دنده دستی سه سرعته و یک گیربکس کمک دو سرعته بهره می‌برد و برخلاف جیپ آمریکایی، در میدان جنگ به شکلی محدود استفاده شد.

خرید خودرو آفرودی جیپ با بهترین قیمت ممکن!

گفتنی است که درست یک روز قبل از تسلیم ژاپن در برابر ایالات متحده آمریکا در پایان جنگ جهانی دوم، کارخانه تویوتا توسط بمب افکن‌های آمریکایی بمباران شد و ضربه‌ای سخت به تولید این کارخانه وارد کرد. پایان جنگ جهانی دوم و تسلیم بی‌قید و شرط امپراتوری ژاپن در برابر آمریکا نیز فشار بیشتری بر تویوتا اعمال کرد؛ چراکه حالا این شرکت باید برای چندین سال برای متفقین پیروز جنگ کامیون و جیپ تولید می‌کرد.

تا سال 1949 که آتش جنگ سرد میان آمریکا و شوروی بالا گرفت، بهره‌کشی از تویوتا ادامه داشت تا اینکه در همان سال، شرکت با وثیقه بانک مرکزی ژاپن حیاتش را از سر گرفت.

تولد لندکروز

در آغاز دهه 50 میلادی، شرکت تویوتا یکی از سخت‌ترین بحران‌های مالی دورانش را می‌گذراند و در حال ورشکستگی کامل و اخراج کارکنانش، یکی پس از دیگری بود تا اینکه جنگ کره از راه رسید و آمریکا بلافاصله 1000 عدد کامیون جنگی را به تویوتا سفارش داد. سفارشات جنگی آمریکا به تویوتا جانی دوباره داد و در همان زمان نیز، ایجی تویودا، پسر عموی کیشیرو، به آمریکا سفر کرد تا درباره خودروسازهای آمریکایی تحقیق کند. ایجی مجذوب شرکت فورد شد که در آن دوران، بازار خودروی دنیا را در دست داشت و بعد از بازگشت ایجی از سفر، آموخته‌های تویوتا در ساخت خودروهای اولیه و ماشین‌های صنعتی بافندگی، منجر به توسعه‌ فلسفه مدیریتی کیشیرو و دست یافتن به یک سیستم تولید بهینه شد که این شرکت را تا پایان دهه تبدیل به یک شرکت پیشرو در صنعت تولید خودرو تبدیل کرد.

در ژانویه 1951 تویوتا در پاسخ به تقاضا وسایل نقلیه نظامی، جیپ BJ را توسعه داد. این جیپ ژاپنی با کاربرد جنگی و به طبع تولید شده برای مسیرهای ناهموار، پدربزرگ خودروی‌های لندکروز محسوب می‌شد. اولین نسخه‌های این جبپ از موتور بنزینی 3.4 لیتری شش سیلندر چهار سرعته با خروجی 63 کیلووات (84 اسب بخار) در 3600 دور در دقیقه و 215 نیوتن متر گشتاور بهره می‌بردند؛ با این حال این خودرو برخلاف جیپ، دنده کمک سنگین نداشت. سرنوشت جیپ BJ با صعود ایچیرو تایرا، راننده آزمایشی تویوتا به کوه فوجی، دستخوش تغییر مثبت شد و بلافاصله NPA تعداد 289 دستگاه از این آفرودهای اولیه را سفارش داد و جیپ BJ را تبدیل به خودروی گشت رسمی خود کرد. در چند سال آینده، تویوتا اقدام به توسعه جیپ BJ کرد، برای مثال موتور سابق را با موتور ساخت خود با کد F با مشخصات شش سیلندر گازوئیلی با گنجایش 3.9 لیتر تعویض کرد تا این خودرو با قدرت 92 کیلووات (123 اسب بخار) جاده‌های گل‌آلود و ناهموار را فتح کند و در قالب خودروهای آتش‌نشانی خدمت کند.

 

اولین لندکروز

 

اما مسیر همچنان سرشار از ناهمواری و موانع بود. کیشیرو تویودا، در ماه مارچ سال 1952 بر اثر خون‌ریزی مغزی درگذشت و ایجی تویودا مدیریت شرکت را بر عهده گرفت. در ژوئن 1954 نیز شرکت آمریکایی جیپ، از تویوتا به جرم نقض علامت تجاری Willys شکایت کرد و تویوتا در پاسخ، نام سواری‌های سنگین خود را که با نام ویلیز ژاپنی شناخته می‌شدند، در رقابت با  لندروورِ انگلیسی، رسما به لندکروز تغییر داد تا تولد مشهورترین و محبوب‌ترین خودروهای آفرود تاریخ تویوتا را رقم بزند.

در سال‌های پس از آن تویوتا در مسیر آرام اما پیوسته توسعه قرار گرفت، برای مثال در سال 1955 شرکت تویوتا توانست اولین خودروهای سواری‌اش را با نام Toyopet Crown و Toyopet Master به بازار عرضه کند که برای جاده‌های گل‌آلود و بدون آسفالت ژاپن تولید شده بود. مدل کراون در مدل‌های چهار در، دو در و استیشن واگن با موتورهای تایپ R گازوئیلی و تایپ C دیزلی به شکل خودروی سواری خصوصی به فروش می‌رسید و Master به عنوان یک نمونه اولیه، در مدل‌های چهار در و دو در با موتور R OHV 14 گازوئیلی چهار سیلندر در قالب تاکسی عرضه می‌شد. تا سال‌های آینده، مدل کراون از رقیب خانگی‌اش پیشی گرفت و محبوبیتی بی‌نظیر از سوی خریداران جهانی دریافت کرد که موجب گسترش بازار و توسعه‌ این مدل شد و در انتها، آغازگر شانزده نسل از محبوب‌ترین خودروهای سواری تویوتا با نام تویوتا کراون شد.

بیشتر بخوانیم: مفهوم و انواع تیونینگ چیست؟

در سال 1955 تویوتا کیت‌های لندکروز را به آمریکای لاتین ارسال کرد و در سال 1956 اولین مدل‌های لندکروزهای کامل را به میانمار و فیلیپین به عنوان بخشی از غرامت‌های جنگی ژاپن ارسال کرد و در اوت 1957 صادرات لندکروز به استرالیا آغاز شد. در سال 1958 نیز تویوتا یک شعبه تولیدی در برزیل تاسیس کرد که اولین کارخانه خارج از ژاپن بود.

بلندپروازی‌های تویوتا برای صادرات به ایالات متحده نیز کشیده شد، اما تویوتا کراون در بازار اتوموبیل آمریکا شکست سختی خورد، چراکه خریداران مدل کراون را گران‌قیمت‌ و کم‌توان می‌دانستند. در پاسخ نیز، تویوتا دست از تقلا در بازار آن‌سوی دنیا برداشت و در دسامبر 1960 به صادرات مدل کراون به آمریکا پایان داد.

مسیر جهانی شدن تویوتا

با آغاز دهه 60 میلادی، اقتصاد ژاپن یک معجزه اقتصادی را تجربه می‌کرد و با رشد اقتصاد و درآمد، مردم عادی به خرید وسایل نقلیه شخصی رو آوردند. در همان زمان نیز دولت ژاپن سرمایه گذاری زیادی در بهبود زیرساخت‌های جاده‌ای انجام داد و خودروسازان ژاپنی شروع به عرضه خودرو در بازار کردند. تویوتا نیز از قافله عقب نماند و در سال 1966  تویوتا کرولا را با یک موتور چهار سیلندر به همراه یک جعبه دنده دو سرعته و طراحی همه‌پسند به بازارعرضه کرد که با فروش خیره‌کننده‌اش در بازارهای جهانی، زمینه‌ساز تولد دوازده نسل تویوتا کرولاشد که امروزه آن را با عنوان پرفروش‌ترین خودروی تاریخ می‌شناسیم.

در آغاز دهه 60 میلادی، تویوتا سری 20 لندکروز را به سری کلاسیک 40 ارتقا داد، یک موتور جدید 3.9 لیتری 93 کیلوواتی (126 اسب بخار) را و جعبه دنده سه سرعته و گیربکس کمک دارای دنده سنگین به مدل FJ40 اضافه کرد. پنج سال بعد، یعنی در سال 1965، تولید جهانی لندکروز از تعداد 50 هزار عدد نیز فراتر رفت و لندکروز تبدیل به پرفروش‌ترین خودروی تویوتا در ایالات متحده شد. در سال 1968 نیز صد هزارمین لندکروز و در سال 1973 میلادی 300 هزارمین لندکروز در جهان به فروش رسید. مدل‌های OJ32L  و OJ31L  و TB81L  که با موتور مرسدس بنز تولید شده بودند عموم فروش‌های این دوره افسانه‌ای را تشکیل می‌دادند. از دیگر افتخارات تویوتا در این دوران و در زمینه خودروهای آفرود، می‌توان به فروش 77 دستگاه لندکروز FJ45 به ارتش ایرلند ایشاره کرد. اگرچه مدل FJ45 سریع و قابل‌ اعتماد بود و در خارج از جاده عملکرد قابل‌قبولی داشت، اما این خودرو در آب‌و‌هوای مرطوب ایرلند زنگ می‌زد و تنها تعدادی از آن‌ها که اسیر آب‌و‌هوای بی‌رحم ایرلند نشدند در قالب خودروهای تشریفاتی نظامی مشغول به خدمت شدند. مدل‌های FJ40 و FJ55 در بازار آلمان غربی و ایالات متحده به موفقیت‌های مالی رسیدند تا مسیر را برای نسل بعدی خودروهای لندکروز هموار کنند.

تاریخچه خودروهای آفرود به طور کامل و چگونگی ایجاد آن‌ها را بدانیم.

همچنین دهه‌های 60 و 70 میلادی، دوران کوتاهی از تقلید تویوتا از خودروسازان غربی را شامل می‌شد که به تازگی دست به آزمودن طراحی‌های آینده‌نگرانه و جوان‌پسند زده بودند. از دل این دوران، Toyota Pablica (1963)، Toyota EX Dream (1965)، Toyota EX-II (1969)، Toyota EX-7 (1970) و در نهایت Toyota Town Spider System (1973) بیرون آمدند که با وجود شکست در فروش و راه نیافتن به بازار فروش عمده، نقشه‌ی راهی برای شرکت تویوتا ایجاد کرد که در هزاره دوم میلادی منجر به توسعه طراحی‌های آینده‌نگرانه و جوان‌پسند شد که بازار فروش خودروهای متفاوت را قبضه کردند.

ورود تویوتا به آمریکا

بازخورد مثبت تویوتا در بازارهای جهانی، این شرکت را مجاب کرد گام بلندی در جهت گسترش بازار جهانی، مخصوصا آمریکای شمالی انجام دهد. در سال 1980 تویوتا مذاکراتش را با شرکت فورد برای تاسیس یک کارخانه مونتاژ مشترک در ایالات متحده آغاز کرد. اگرچه  به نظر می‌رسید که مسیر برای درخشش تویوتا هموار است، در حین مذاکرات اما، همزمان با تغیر ارکان مدیریتی شرکت، مذاکرات با فورد نیز در همان سال شکست خورد و آمریکا تعداد خودروهایی وارداتی تویوتا را محدود کرد و مالیات بیشتری بر شرکت اعمال کرد. حالا تویوتا موتور نیاز به نقشه‌ جدیدی برای ورود به بازار سخت‌گیر آمریکا شمالی داشت.

در نتیجه تویوتا توافقات تجاری‌اش را با خودروساز آمریکایی، جنرال موتورز آغاز کرد. ثمره این توافقات در سال 1984 منجر به تاسیس یک کارخانه تولید مشترک توسط تویوتا و جنرال موتورز شد که افتخار تولید اولین کرولای سفید مونتاژشده را در 17 اکتبر 1986 در کارنامه‌اش دارد. تا چندین سال بعد، بازار استرالیا، آمریکا و ژاپن با انواع خودروهای سواری و لندکروز در اختیار تویوتا بود.

 

تویوتا در آمریکا

 

از محبوب‌ترین مدل‌های لندکروز که در بازارهای جهانی خوش درخشید، لندکروز J40 بود که از انقلابی‌ترین و پرفروش‌ترین لندکروزهای تویوتا می‌باشد. این خودرو به دلیل نوع طراحی بدنه مخصوصا در بخش گل‌گیرهای جلو و بر اساس کد موتوری F و2F  و پیشرانه‌های شش سیلندر خطی ۱۲ سوپاپ در ایران به «لندکروزر کالسکه‌ای» مشهور است. این نسل بین سال‌های 1960 تا 1984 میلادی تولید می‌شد و در ترکیب‌های کاربری متفاوتی نظیر دو در استیشن، دو در وانت و چهار در واگن به بازار راه یافت که هر یک با کد‌های متفاوت اما بر اساس کد عددی و حروفی J40 نام‌گذاری می‌شدند. تویوتا ورود چشمگیری، در سال‌های پایانی جنگ هشت ساله ایران-عراق در ایران داشت.

محبوبیت فراگیر و جهانی سری J40 باعث شد که تویوتا از سال 1984 به بعد، نسل دوم J70 را به عنوان جانشین مدرن و امروزی سری J40  المان‌های کلاسیک سری قبلش روانه بازار کند. سری J70 از سال 1984 تنها با برخی تغییرات ظاهری و فنی همچنان با حفظ سبک طراحی کلاسیکش توسط تویوتا تولید می‌شود، اما در تمامی بازارهای جهانی تویوتا عرضه نمی‌شوند.

خرید خودرو آفرود در مدل‌ها و قیمت‌های متنوع طبق نیاز و خواسته شما

در انتهای دهه 80 میلادی، خریداران تویوتا به حدی زیاد شدند که هیئت مدیره‌ شرکت ورود به بازار خودروهای لوکس را در نظر گرفت. نتیجه تحقیق میدانی گروه‌های پژوهش تویوتا در خیابان‌ها و خانه‌های آمریکا و آلمان، موجب خلق برندی تماماً تازه و به جهت تصاحب بازار خودروهای سواری لوکس با نام جهانی لکسوس شد. در دهه‌های آینده، لکسوس تبدیل به یکی از انقلابی‌ترین و موفق‌ترین سیاست‌گذاری‌های تویوتا شد و نقش این شرکت را در بازار جهانی، مخصوصا آمریکا شمالی و اروپا به حد اعلای تاریخی‌اش رساند. نقشه‌ی تویوتا برای دهه 80 میلادی با عملکردی عالی به پایان رسیده بود.

تولید لکسوس

در دهه 90 میلادی، تویوتا با افزودن بسیاری از خودروهای بزرگ‌تر و مجلل به خط تولید خود، از جمله خودروهای شاسی بلند و اسپرت شروع به فعالیت در بازار خودروهای لوکس و در عین حال کاربردی کرد. دهه نود میلادی برای تویوتا، ریشه دواندن در بازار آمریکا و فتح بازارهای اروپا بود. با راه‌اندازی یک تیم ورزش موتوری با نام TMME در اروپا، بازار این شرکت در این قاره رونق گرفت و بریتانیا، آلمان و اروپای شرقی روی خوش به خودروهای متنوع ژاپنی نشان دادند. این استقبال اروپایی‌ها، توجه جهانیان را بر انگیخت و منجر به تاسیس کارخانه‌های تولید و مونتاژ در ایندیانا، ویرجینیا و تیانجین شد. همچنین در اواخر دهه، یعنی سال 1999 میلادی، تویوتا سهامش در بورس‌های نیویورک و لندن را عرضه کرد و با تغییرات بنیادین مدیریتی در نیمه دوم دهه، شرکت برای دورانی از شکوه و عظمت آماده می‌شد.

از برنامه‌های جدی تویوتا برای گسترش بازار، افزایش نقش گسترده و سرمایه‌گذاری در بازار لندکروز بود که به نسل سوم این خودروهای محبوب تبدیل شد. نسل سوم لندکروزر بین سال‌های 1980 تا 1990 به تولید رسید و اولین سری لندکروزر بود که به یک شاسی بلند راحت و کاربردی و رقیبی برای محصولات آمریکایی بدل شد. نسخه ابتدایی سری 60 با دو چراغ گرد در جلو(در نسخه‌های بعدی شکل چراغ تغییر کرد) شباهت بسیار زیادی در حوزه طراحی با نیسان پاترول نسل سوم (Y60/ مدل مونتاژی پارس خودرو) داشت. این نسخه که در تیراژ نسبتا قابل توجهی در نسخه‌های سری اول به ایران وارد شد، در سیستم نظامی و ارتشی ایران به کار گرفته شد و لقب «اتاق فرماندهی» را به خود اختصاص داد. پیشرانه جدید 4 لیتری نیز با کد سه اف (3F) برای اولین بار در سری 60 به کار رفت.

آشنایی بیشتر با انواع خودرو آفرودی محبوب میان آفرودبازان

چهارمین نسل سری لندکروزر با کد شناسایی J80 بین سال‌های 1990 تا 1997 تولید شد. این نسل از دیدگاه لوکس‌گرایی و طراحی بهینه آسایش و لذت سواری، تحول بسیار بزرگی را شاهد بود که بر نسل‌های بعد از خودش نیز تاثیر به سزایی گذاشت. اما مهم‌ترین تحولی که در ساختار سری لندکروزر اعمال شد استفاده از پلتفرم J80 برای ارائه اولین شاسی بلند لوکس برند لکسوس بود. در نتیجه تویوتا سری ۸۰ را با اعمال اندکی تغییرات جزئی ظاهری به عنوان اولین شاسی بلند رسمی لکسوس با کد تجاری LX450 روانه بازار کرد. زبان پایه و اصول طراحی لندکروزر در سری ۸۰ نیز حفظ شد اما استانداردهای روز و المان‌های رایج دهه ۱۹۹۰ نظیر استفاده از خطوط و زوایای نرم در ظاهر این خودرو به سادگی رویت می‌شد. این پلتفرم اولین بار شاهد پیشرانه حجیم شش سیلندر خطی 4.5 لیتری سری 1FZ-FE با سیستم سوخت رسانی انژکتوری بود. پیشرانه انژکتوری پیش‌تر بر پلتفرم سری ۶۰ معرفی شده بود اما پیشرانه 1FZ به طور کلی پیشرانه‌ای نوین و مدرن بود.

پیش از جایگزینی سری هشتاد با پنجمین نسل لندکروزر در سال ۱۹۹۸، سری ۸۰ را می‌توان محبوب‌ترین و مدرن‌ترین نمونه لندکروزرهای موجود در بازار ایران دانست که به دلیل داشتن تیراژ و واردات نسبتا پایین، قیمت بالایی در بازار خودروهای کارکرده کشور به همراه دارند.

رسوایی های تویوتا

نیمه اول دهه 2000 برای تویوتا بازدهی یک سرمایه‌گذاری سی ساله بود. تویوتا موتور سال 2001 شریک دیرینه خود، هینو موتورز را خریداری کرد و در سال 2002 رسماً وارد رقابت های فرمول یک شد و یک سرمایه گذاری مشترک تولیدی در فرانسه و با خودروسازان فرانسوی نظیر سیتروئن و پژو آغاز کرد. مسیر توسعه و پیشرفت تویوتا با معرفی نسل دوم Toyota Tundra در سه نوع مختلف و رونمایی خودروی انقلابی این کمپانی، یعنی Toyota Camry در سال 2007 میلادی سرعت گرفت. ایجاد دو کارخانه تولید جدید یکی در انتاریوی کانادا و دیگری در می‌سی‌سی‌پی آمریکا نشان از موفقیت چشمگیر این کمپانی داشت. در نهایت، کسب رتبه یک پرفروش‌ترین خودروساز دنیا در سه ماهه اول سال 2008 میلادی به همگان نشان داد که تویوتا موتور دوران اوجش را سپری می کند.

اما مسیر توسعه همچنان پر از دست‌انداز بود: بحران مالی جهانی سال 2008 میلادی بلاخره به تویوتا رسید و ضربه اقتصادی جهانی موجب اتخاذ سیاست‌های اضطراری برای ادامه‌ی بقای شرکت شد. تویوتا در دسامبر 2008 مجبور شد اولین ضرر سالانه‌اش را در 70 سال اخیر پیشبینی کند و 11 روز تمام، کلیه نمایندگی‌ها و کارخانه‌های تولید و مونتاژ را تعطیل کند تا ذخایر خودروهای فروخته نشده را کاهش دهد.

 

مشکلات تویوتا

 

در اکتبر 2009، زمانی که سیاست‌های صحیح بازار موجب شد تویوتا تا حدودی به بازار برگردد، این شرکت اعلام کرد در حال ایجاد دفتری در کره جنوبی است و پس از این بیانیه، Toyota Camry و Toyota Prius را در جریان مراسم راه‌اندازی این شعبه در سئول به نمایش گذاشت و نشان داد که پس از حضور چشمگیر در بازار آمریکا و اروپا، برای حضور گسترده در خاور دور نیز برنامه‌های کوتاه‌مدت و بلندمدت دارد.

اما رسوایی تویوتا در راه بود. در میان سال‌های 2009 تا 2011 میلادی اخباری به دست تویوتا رسید که گزارش می‌داد چندین راننده شتاب ناخواسته و گیر کردن پدال‌ها را تجربه کرده‌اند. پس از مدتی رقم گزارش‌ها و شکایت‌ها بالا رفت تا جایی که ادعا شد حداقل 37 نفر در طی شتاب‌های ناخواسته خودروهای تویوتا کشته شده‌اند! شکایات و گزارش‌ها تویوتا را مجبور به فراخواندن حدود 9 میلیون خودرو کرد که حدود 2 میلیارد دلار هزینه برای این شرکت ایجاد کرد. از تویوتا نیز به علت عدم اعمال کیفیت و کفایت در تولید خودروهای امن شکایت شد و تویوتا نیز مجبور به پرداخت غرامت شد. همچنین یک جریمه کیفری 1.2 میلیارد دلاری برای این کمپانی از سوی دولت ایالات متحده به جهت مخفی‌سازی عمدی اطلاعات نقض‌های ایمنی اعمال شد و در انتهای این رسوایی‌ها و شکایات، تویوتا برای چندین بار مجبور به تغییر ریاست و سیستم مدیریتی شد.

آفرود چیست و مکان‌های مناسب آن چه مکان‌هایی هستند؟

اما دهه 2000 یکی از پرفروش‌ترین ومحبوب‌ترین خودروهای تاریخ این شرکت را شامل می‌شود. زبان طراحی تویوتا با ورود به نسل پنجم لندکروزر به اوج پختگی و کمال خود رسید. این نسل با کد شناسایی J100  از دیدگاه طراحی و تناسبات هندسی بدون شک یکی از زیباترین و محبوب‌ترین اعضای خانواده لندکروزر است. سری ۱۰۰ از سال ۱۹۹۸ تا ۲۰۰۷ بر خط تولید تویوتا قرار داشت و پس از استفاده از موتور 1FZ-FE درسری تولیدهای اولیه، پیشرانه ۴.۷ لیتری 2UZ-FE را به آپشن‌های لندکروزر افزود و اولین نمونه از خودرو هشت سیلندر لندکروزر به وجود آمد.

دهه 2020: بازگشت به ریشه‌ ها

تا سال 2020، علی‌رغم کاهش 11 درصدی فروش به دلیل همه‌گیری کووید-19، تویوتا موقیت خود را به عنوان بزرگترین خودروساز در جهان با فروش بیش از 9 میلیون خودرو پس گرفت و از فولکس واگن که تا چندی پیش اصلی‌ترین رقیب تویوتا در بازار فروش بود، پیشی گرفت. در دسامبر 2021 نیز، این شرکت اعلام کرد که تا سال 2030 میلادی، 70 میلیارد دلار روی خودروهای الکتریکی سرمایه‌گذاری خواهد کرد که هدف از این سرمایه‌گذاری، فروش بیش از 3 میلیون خودروی الکتریکی در سال 2030 می‌باشد.

در انتها دهه، جدیدترین نسل لندکروز با نام J300 معرفی و به بازار جهانی عرضه شد. این خودرو از یک پیشرانه V6 توربو دو قلوی ۳.۵ لیتری و V6 توربودیزل ۳.۳ لیتری استفاده می‌کند. این دو موتور به ترتیب ۴۱۰ اسب بخار و گشتاور ۶۵۰ نیوتن‌متر و  ۳۰۵ اسب بخار و گشتاور ۷۰۰ نیوتن‌متر قدرت دارند. سرعت و شتاب این لندکروز غول‌پیکر، صفر تا صد کیلومتر در ۶.۷ ثانیه است و گیربکس جدید شامل یک جعبه دنده ۱۰ سرعته اتوماتیک می‌شود و باعث کاهش ۱۰ درصدی مصرف سوخت و آلایندگی سری اتاق ۳۰۰ نسبت به سری اتاق ۲۰۰ می‌شود. از دیگر تغییرات بزرگ خودروی لندکروز جدید می‌توان به سیستم تعلیق جدیدی به نام سیستم تعلیق جنبشی اشاره کرد. با این سیستم تعلیق الکترونیکی، راننده می‌توانند برای مسیرهای مختلف، حالت‌های پیمایشی متفاوتی را انتخاب کند.

با وجود تاثیر گسترده همه‌گیری کرونا بر اقتصاد جهان، تویوتا به واسطه حضور همواره پررنگ در بازار و بهره‌مندی از ذخیره مالی قابل‌توجه، توانست تاثیر منفی این بیماری را بر بازار خودرو کم کند و با سرمایه‌گذاری بیشتر و دقیق‌تر بر بازارهای سنتی و نوین نظیر خودروهای پیشرو در تکنولوژی و خودروهای لوکس اما کاربردی، سهمش را از بازار افزایش دهد تا امسال، سومین سالی باشد که شرکت تویوتا موتور عنوان پرفروش‌ترین خودروساز جهان را کسب می‌کند.

عصر نوآوری تویوتا

هیچ پیروزی‌ بدون شکست به‌دست نمی‌آید و بلایایی که در اوایل دهه 2010 بر سر تویوتا آمد به خوبی مصداق این جمله است. سال 2011، سونامی و زمین‌لرزه عظیم ژاپن از راه رسید و ضربه شدیدی به اقتصاد و تولید این شرکت زد، به طوری که بخش عظیمی از کارخانه‌ها و پایگاه‌های تولیدی این خودروسازی جهانی آسیب دیدند و تویوتا تولید 150 هزار خودروی آماده فروش و 240 هزار خودروی در دست تولید را از دست داد.

نگاه تویوتا به بازار جهانی و داخلی تا حدی بعد از بیرون آمدن از سیل و سونامی دستخوش تغییر شد. برای مثال تویوتا در سال 2014 اعلام کرد که به علت دلار نامطلوب استرالیا، هزینه بالا تولید محلی و میزان بالای رقابت در بازار محلی، تا پایان سال 2017 تولید هرگونه خودرو را در استرالیا متوقف خواهد کرد. در واقعیت، این تصمیم تویوتا به یک سلسله مراتب دسته جمعی برای خروج از بازار اتوموبیل استرالیا منجر شد، به شکلی در سال 2016 و 2017، فورد موتور و جنرال موتورز از تصمیم تویوتا پیروی کردند و هر دو از استرالیا خارج شدند تا بازار این کشور را به رقیب دیرینه، نیسان واگذار کنند. در بازار خودروهای شاسی بلند اما، نسل J200 لندکروز فاتح بازار خودروهای شاسی بلند بود. تغییر اساسی این خودرو نسبت به نسل قبل، بهره‌مندی از پیشرانه جدید شش سیلندری در ساختار خورجینی (V6) به جای نمونه سنتی خطی بود. پیشرانه 4 لیتری جدیدی V6 با کد شناسایی 1GR در شاسی بلند‌های دیگر تویوتا نظیر سری 70 و FJ کروزر نیز به کار گرفته شد. پیشرانه‌های بنزینی دیگر قابل سفارش برای سری 200 تنها سه نمونه ۴.۶، ۴.۷- ۵ و ۷ لیتری V8 بودند.

در نیمه اول سال 2014 میلادی، تویوتا با فروش 5.1 میلیون خودرو در سرتاسر جهان، بودجه لازم را برای پروژه بلندپروازانه کسب کرده بود. برای مثال در نوامبر 2015 این شرکت اعلام کرد که در طی 5 سال آینده، 1 میلیارد دلار در تحقیقات هوش مصنوعی و رباتیک سرمایه‌گذاری خواهد کرد، تصمیمی که منجر به تغییر تمام نسل‌های خودروهای این کمپانی در دهه‌های آینده می‌شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دریافت مشاوره رایگان
خرید و فروش خودرو آفرودی