تاریخچه خودروهای آفرود | از اولین خودرو تا آفرود

از اولین خودرو تا آفرود

چکیده هایی از این اخبار

شاید بتوان اولین خروجی از ایده‌های مکتوب در رابطه با وسیله‌ای خودران را به اختراع فردیناند فربیست، کشیش مسیحی ساکن چین اختصاص داد. یک خودرو ابتدایی با طولی حدود شصت و پنج سانتی متر که با نیروی بخار کار می‌کرد و بیش‌تر از آن‌که کاربردی باشد، وسیله‌ای برای سرگرمی امپراطور چین بود.

اما اولین خودرویی که با نیروی بخار کار می‌کرد و از قضا کاربردی هم بود،در سال ۱۷۶۷ توسط مخترع فرانسوی نیکل ژوزف کان طراحی و ساخته شد. خودروی کان می‌توانست ۴ تن بار به همراه ۲ خدمه را با سرعت ۷/۸ کیلومتر بر ساعت به حرکت درآورد.اما آغاز روند بلوغ صنعت خودرو و نقطه عطف تاریخی این صنعت از سال 1860 با اختراع موتور احتراقی توسط مخترع بلژیکی اتین لونوار آغاز شد و به مدت تقریبا یک سده تا 1970 این روند رو به رشد به طور محسوسی ادامه یافت.

روش‌های مختلف خرید خودرو آفرودی در کار ازما

در سال 1886 یعنی در سال‌های ابتدایی این سده ذکر شده، کارل بنز، مخترع آلمانی ،یک خودرو سه چرخ با موتور درون سوز را اختراع کرد. خودرویی با موتور تک سیلندر حدودا یک لیتری و با توانی در حدود یک اسب بخار. در واقع این خودرو را می‌توان نخستین خودرو که معنای واقعی کلمه را تبادر کند در نظر گرفت.کارل بنز اولین خودرو چهارچرخ را نیز چند سال بعدتر یعنی در سال 1893 به جهان معرفی کرد،این خودرو که ویکتوریا نام داشت با موتور حدود 1.7 لیتری خود توانی در حدود 3 اسب بخار را  ارائه می‌کرد.

پس از اختراع بنز، هنری فورد آمریکایی نخستین بار خودروهای با موتور احتراقی را انبوه‌سازی کرد و خودروهای تولیدی خود را، فورد نامید. هنری فورد در سال ۱۸۹۱ یک موتور کوچک گازوئیلی طراحی کرد و سه سال بعد، یک ماشین گازوئیلی ساخت که به نام کالسکه بدون اسب شناخته می‌شود. ۵ سال بعد، هنری فورد طراحی ماشین‌های موسوم به مدل A و مدل T را آغاز کرد. او سرانجام توانست خط تولید و مونتاژ این خودروها را توسعه دهد تا تولید ماشین‌ها سریع‌تر و اقتصادی‌تر شود. مدل T خودرویی بود که در همه جای آمریکا به‌راحتی استفاده می‌شد و موتورش آن‌قدر قوی بود که در زمین‌های ناهموار به راحتی حرکت می‌کرد. در واقع با کمی بلند نظری شاید بتوان نخستین تجربه‌های بیراهه نوردی و افرود را به صاحبان مدل T فورد نسبت داد؛ اگرچه با نگاهی اجمالی به تاریخ و وضعیت جاده‌سازی باید آفرود را بسیار قدیمی‌تر و کهن‌تر از آن بدانیم.به هرحال فورد با موتور چهار سیلندر خطی، گیربکس دو سرعته و توان موتور حدودا 20 اسب بخاری عملا در دوره خود ،خودرو قدرتمندی محسوب می‌شده است.

خرید خودرو آفرودی جیپ با بهترین قیمت ممکن!🚙

فورد T با حداکثر سرعت 75 کیلومتر بر ساعت، درکنار این مساله که اولین خودرو با تیراژ تولیدی بالا محسوب می‌شده انقدر خودرو تاثیر گذاری بوده است که در آثار نویسندگانی چون همینگوی، جان اشتاین بک و فیلم‌های معروفی چون “سیرک” ساخته چارلی چاپلین برای همیشه جاودان شده است.

 اولین خودرو

خودرو آفرود در جنگ جهانی

ظهور خودروهایی با قدرت چشمگیر و توان عبور از موانع، نزدیک به سه دهه پیش از جنگ جهانی دوم و حتی یک دهه پیش از جنگ جهانی اول صورت پذیرفته بود. آنجایی که در سال 1906 برای اولین بار چرخ‌های کگرس (Kégresse track) که به نام مخترعش یعنی آدولف کگرس نام گرفته بود برای یک کامیون سبک طراحی شد، تا به ازای این خلاقیت بتواند از مسیرهای صعب العبور بگذرد. فناوری کگرس تقریبا نسل اولیه چرخ تانک‌های نظامی محسوب می‌شود.انقلاب روسیه باعث شد تا آدولف کگرس به زادگاهش فرانسه باز گردد و توانست در بازه زمانی 1917-1939 در شرکت سیتروئن این سیستم را بهبود بخشد و خودروهای دارای این سیستم را برای مصارف نظامی انبوه‌سازی کند.

برای خرید خودرو آفرودی پاترول رویاییتان با ما همراه باشید.

سودای تصاحب قطب جنوب ،بنیاد تحقیقاتی موسسه فناوری زرهی آمریکا ، به فرماندهی توماس پولتر را بر آن داشت تا برف ناو زرهی را برای این هدف طراحی کند، این طراحی و ساخت آنقدر با مشکلات عدیده مواجه گردید که این برف ناو تقریبا از همان زمانِ شروع به کار دست ارتش آمریکا را در پوست گردو گذاشت و همچنان لاشه‌های این ماشین غول پیکر در زیر لایه‌های بلندی از برف در قطب جنوب آرمیده است.

تاثیر جنگ جهانی در تولید خودرو

جنگ جهانی دوم به راستی جنگ ماشین‌ها بود، شرایط دشوار جنگی در کنار دشواری‌های حمل و نقل تسلیحات پیشرفته، نیاز به خودروهای پر توان را بیش از پیش برجسته می‌کرد.آلمانی‌ها به دستور هیتلر کمی پیش از جنگ جهانی دوم یک خودرو نظامی ، که توان چشمگیری در عبور از مسیرهای صعب العبور را از خود نشان داده بود را رونمایی کرده بودند. این خودرو که بر پایه پلتفرم فولکس بیتل طراحی شده بود کوبل واگن(kubelwagen) نام داشت، یک خودرو سبک، با ارتفاع مناسب از زمین، توان تحمل وزن سربازان و سرعتی مناسب در پیشبرد اهداف نظامی آلمانی‌ها. کوبل واگن از زمان رونمایی در 1938 تا روزهای پایانی جنگ در  1944 بارها دستخوش تغییر و بهبود قرار گرفت، با این حال مهم‌ترین گام آلمانی‌ها که عزم خود را برای پیروزی در جنگ جزم کرده بودند با طراحی یکپارچه بدنه آن صورت گرفت که منجر به رونمایی از  نسخه  آبی-خاکی کوبل واگن گردید، خودرویی که چهار چرخ متحرک بود و در عین حال می‌توانست در مواقع لزوم به عنوان یک قایق نیز عمل کند تا در نگاه مهندسین آلمانی، هیچ چیز مانع این خودرو 4WD نباشد، خودرویی که به دلیل قابلیت شناوری، شوئیم واگن (Schwimmwagen) نام‌گذاری شده بود. شوئیم واگن اگرچه پر تیراژترین خودرو آبی خاکی تاریخ است با این حال مطابق اسناد مجموع آمار تولید آن در بازه سال‌های 1941-1944چیزی در حدود 15500 دستگاه بوده است.

مسابقات آفرودی چه مسابقاتی هستند و چه انواعی دارند؟

استفاده از خودرو جیپ در جنگ جهانی

اقدام آلمانی‌ها در استفاده و طراحی خودرو همه جا رو با قابلیت نظامی امریکایی‌ها را به صرافت این موضوع انداخت که خودرویی در خور رقابت و چه بسا بهتر از کوبل واگن تولید کنند. پس مقامات نظامی آمریکا سفارش ساخت چنین خودرویی را به بیش از 100 شرکت‌های ماشین‌سازی دادند. کمپانی‌های ماشین‌سازی Ford، Willis Overland وBantam Company  با پذیرفتن بازه 49 روزه برای ارائه طرح اولیه خودرویی چهارچرخ متحرک و کاربردی نامزد ساخت این اتومبیل شدند؛ ولی فقط شرکت کوچک Bantam  توانست در زمان محدود و از پیش تعیین شده محصول نهایی را ارائه دهد. بعد از انجام تست‌های مختلف بر روی این خودرو در شرایط سخت معلوم شد که با کمی چشم پوشی از برخی ویژگی‌ها و بهبود طراحی تقریبا به نتیجه دلخواه رسیده‌اند. Bantam سرمایه چندانی نداشت و قادر به تولید انبوه این محصول نبود، به همین جهت نظامیان آمریکا پروژه تولید انبوه این محصول را به شرکت‌های Ford و Willis Overland سپردند.

مکان‌های مناسب برای آفرود چیست ؟

نتیجه این همکاری خودرویی سبک، با قابلیت‌های گوناگون مثل حمل ادوات جنگی، برقراری ارتباط بین فرمانده‌هی وخط مقدم، بازگرداندن مصدومان از جبهه جنگ و جابه‌جایی پیاده نظام در مسیرهای سخت بود. از این رو لقب General Purpose یا همه کاره را به آن دادند که برخی معتقدند اسم جیپ هم از اختصار آوای همین عبارت گرفته شده، البته این نام‌گذاری هیچگاه رسما تایید نشده است. گفتنی است که آمریکایی‌ها هم با معرفی Sea jeep تلاش کردند تا خودرو آبی خاکی منحصر به خود را داشته باشند اما عملا این خودرو فاقد عملکرد مناسب در هر دو زمینه خاکی و آبی شد و عملا از چرخه تولید خارج گردید.
اما تا پایان جنگ جیپ یک خودرو نظامی بود که متناسب با بودجه ارتش و برای استفاده در میدان نبرد ساخته شده. نکته مهم زمانی اتفاق افتاد که جنگ جهانی دوم به پایان رسید. تعداد 640.000 هزار عدد جیپ که بین سال‌های 1942 تا 1946 تولید شده بود و به اروپا آمده بود به دلیل هزینه بالای برگرداندن باید در اروپا رها می‌شد. به تبع آن اتفاق جالبی افتاد و مردم اروپا برای ساخت منازلشان و حتی کار در زمین‌های زراعیشان از این خودروهای بی‌صاحب استفاده کردند. آمریکایی‌ها بعد از اینکه متوجه فعال شدن دوباره جیپ‌هایشان توسط کشاورزان اروپایی شدند به این فکر افتادند که برای مردم آمریکا نیز خودرویی تولید کنند که بتواند تمام نیازهای روزمره آن‌ها را برطرف کند. شرکت ویلیز اوور لند این بار بدون بودجه ارتش جیپی شخصی تولید کرد و نام آن را Agri Jeep گذاشت که به معنی جیپ زراعتی است.

در دهه پنجاه ویلیز پا را از این فراتر گذاشت و نمونه اسپرت جبپ به نام جیپستر کوماندو و نمونه لوکس‌تر و بزرگتر خودرو جیپ به نام استیشن واگن را هم معرفی کرد. مدل‌هایی که برای سلایق مختلف ساختند محبوبیت خیلی زیادی بین مردم آمریکا پیدا کرد و باعث شد شوک بزرگی به بازار خودرو وارد شود و سهام ویلیز ارزش زیادی پیدا کند. اولین شرکتی که برای خرید این سهام وارد میدان شد شرکت Kaiser jeep بود که در سال 1960 توانست این بازار تازه را در دست بگیرد.

کایزر هم ابداعات جدیدی انجام داد و از جمله مهم‌ترین آن‌ها ساخت جیپ واگنیر بود. جیپ واگنیر که در ایران به جیپ آهو معروف است فقط یک خوردو دو دیفرانسیل نبود بلکه نمایش‌دهنده سبک زندگی مردم و تغییراتی بود که جهان بعد از جنگ جهانی به خود می‌دید. این خودرو لوکس، بزرگ، زیبا و راحت پاسخی بود به تقاضای بازار و مردمی که از زیر سایه سنگین جنگ بیرون آمدند و به خاطر رشد اقتصادی کشورشان دیگر لازم نیست هفت روز هفته را کار کنند و آخر هفته‌ها با خانواده پرجمعیت به سفر می‌روند. واگنیر به عنوان اولین SUV تاریخ صنعت خودرو شناخته می‌شود.

بیشتر بخوانیم: مفهوم و انواع تیونینگ تاک چیست؟

شرکت AMC، American Motors Corporation  با کنار زدن کایزر در دهه هفتاد میلادی بازار جیپ را به دست گرفت. در این سال‌ها همکاری‌هایی بین این شرکت و خودروسازان نوپای ایرانی مثل ایران ماشین یا پارس‌خودرو انجام شد که نتیجه آن همانطور که قبل‌تر ذکر شد محصولاتی مثل شهبار، آهو و سیمرغ بود. ای ام سی در دهه هفتاد روند ساخت مدل‌های قبلی را ادامه داد اما در دهه هشتاد برگ برنده خودرو به جهان عرضه می‌کند. جیپ چروکی اکس جی اولین شاسی بلند دنیا بود که شاسی یکپارچه داشت و به تعبیری میتوان گفت که پدر SUVهای مدرن است.

استفاده از خودرو جیپ در جنگ جهانی

تولید آفرود پس از جنگ جهانی

همانطور که گفته شد، جیپ پرچمدار استفاده از خودرو چهار چرخ برای زندگی روزمره و تفریحی شد و دقیقا پس از همان سال‌های جنگ جهانی دوم بود که جیپ‌ها به طور گسترده یا تقلید شدند یا برای بسیاری از کارخانجات تولید خودرو الهام بخش بودند.

جیپ در فرانسه توسط دالاهی (Delahaye) برای استفاده نظامی و  تحت لیسانس ویلیلس اور لند تولید شد و در ژاپن میتوسیبیشی و تویوتا دنباله رو مسیر جیپ شدند. در واقع میتسوبیشی طی یک قرارداد موفق با ویلیس اورلند مونتاژ برخی از کلاس‌های جیپ را در ژاپن به عهده گرفت و نرخ موفقیت این پروژه به حدی بود که تقریبا از پایان جنگ جهانی دوم تا 1998 ادامه یافت.

درباره ویژگی‌ها و انواع موتور سیکلت آفرود بیشتر بدانیم.

تویوتا هم در خلال جنگ کره در سال 1950 از سوی ایالات متحده به تولید نمونه‌هایی از جیپ گماشته شد، تویوتا با بهبود طراحی و ارائه جیپ بهینه‌تری به نام BJ JEEP که اندازه نسبتا بزرگ‌تر و توان و گشتاور خروجی بیش‌تری داشت خود را به جهان خودرو نشان داد. پس از دو سال از این واقعه تولید تویوتا-جیپ فراتر از سفارش‌ها و در مقیاس انبوه صورت پذیرفت. تویوتا در نهایت در سال 1954 اولین نسخه تویوتا لندکروزر را به جهان معرفی کرد، نامی که در آن زمان صرفا برای رقابت با لندرور انگلیسی برای این محصول انتخاب شده بود اما پس از آن تویوتا و محصول پرچمدارش لندکروزر  به سرعت به نامی آشنا در صنعت خودرو افرود تبدیل شدند.

انگلستانی‌ها هم با طراحی لندرور که عملا شاسی جیپ، موتور روور و آلیاژ بدنه‌ای سبک‌تر از جیپ بود، راه تقلید و یا به شکل درست‌تر، الهام گرفتن از جیپ را پیمود. در واقع لندروور با طراحی درب در طرفین بدنه خودرو راه استانداردسازی یک خودرو نظامی را برای استفاده عموم سریع‌تر پیمود؛ همچنین با توجه به قیمت پایین‌تر، سازگاری بالاتر با شرایط اقلیمی انگلستان آلومینیوم جایگزین فولاد به کار رفته در جیپ گردید. بنابراین این محصول نیز عملا از همان ریشه آمریکایی ، یعنی جیپ، الهام گرفت و تا سال‌ها یکی از پرچمداران آفرود در صعب العبورترین مسیرها و شرایط بود و هست.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دریافت مشاوره رایگان
خرید و فروش خودرو آفرودی