در سالهای اخیر، آفرود به عنوان ورزشی هیجانانگیز، رواج بسیاری پیدا کرده است. خودروهای آفرود، دارای ویژگیها و امکانات ایمنی بالاتری نسبت به سایر خودروها هستند. آفرود سواری، بدون استفاده از خودروهای مجهز به امکاناتی مانند رادار نقطه کور آفرود، تقریباً غیر ممکن و خطرناک است.برای اطلاع از چیستی نقطه کور خودرو، نحوه عملکرد رادار نقطه کور آفرود و معایب و مزایای رادار نقطه کور، در ادامه همراه ما باشید.
برای خرید خودروی آفرود به سایت آفرودیو که یکی از بزرگترین و معتبرترین سایت در عرصه فروش آفرود و اجاره آفرود می باشد، مراجعه کنید.
رادار نقطه کور؛ معایب و مزایای رادار نقطه کور
در حین رانندگی، نقاطی از خودرو وجود دارند که به عنوان نقطه کور راننده معرفی میشوند، بهگونهای که راننده، برای دیدن موانع در این نقاط، دید کافی ندارد. طراحی خودروهای آفرودی بهگونهای است که راننده حین رانندگی، نقاط کور بسیاری دارد.
همین موضوع، سبب شد تا تولیدکنندگان، به دنبال راهکاری برای افزایش ایمنی خودروهای آفرودی باشند. با انجام تحقیقات و بررسی معایب و مزایای رادار نقطه کور، سیستمهای ایمنی را ابداع کردند که ایمنی آفرود سواران را بالا بُرد. یکی از این سیستمهای حفاظتی و ایمنی، رادار نقطه کور بود. این رادار بهگونهای طراحی شده است که با نصب آن در اطراف خودرو، راننده از وجود موانع اطلاع پیدا میکند.
اگر برای خرید خودرو آفرود نیاز به مشاوره دارید، کافی است به وبسایت آفردیو مراجعه کنید.
اجزای تشکیل دهنده رادار نقطه کور آفرود
- رادار
- دوربین
- چراغ LED
- حسگر یا سنسور برای هشدار به راننده
نحوه عملکرد رادار نقطه کور آفرود؛ معایب و مزایای رادار نقطه کور
امواج الکترومغناطیس منتشر شده از رادار نقطه کور آفرود، وظیفه تشخیص موانع و اشیاء در نقاط کور راننده را بر عهده دارد. دوربین رادار نقطه کور معمولاً در اطراف آینه بغل یا روی سپر عقب نصب میشود. امواج رادیویی خروجی از رادار، پس از برخورد به اجسام و موانع کناری، منعکس شده و به سنسور باز میگردد. سیستم رادار، این امواج را ارزیابی و تحلیل کرده، حضور، سرعت و فاصله اجسام را به صورت اعلانهای تصویری و صوتی به راننده اطلاع میدهد.
از مزایای رادار نقطه کور آفرود این است که نمایشگر کوچک متصل شده در گوشه آینه بغل خودرو، به کمک اِلِمانهای تصویری، وجود موانع را به راننده اطلاع میدهد. چراغ LED نصب شده در قسمت داخلی آینه جانبی نیز با تغییر رنگ، فاصله اشیا، موانع و یا خودرو را به راننده هشدار میدهد. در بهروزرسانی جدید سیستم راداری برای هشدار به راننده، لرزش خفیفی در فرمان خودرو ایجاد میشود تا راننده تمرکز خود را فقط بر روی رانندگی قرار دهد.
خودروی آفردی
مزایای رادار نقطه کور آفرود
افزایش ایمنی سرنشینان خودروهای آفرودی، یکی از بزرگترین مزایای رادار نقطه کور آفرود است. همچنین:
- تسلط و اشراف راننده به نقاط کور و خارج از دید، در خودروهایی که مجهز به سیستم پیشرفته رادار نقطه کور هستند، بیشتر است.
- خطراتی که حین گردش و پیچیدن به چپ و راست ممکن است برای راننده و خودرو به وجود بیاید، به کمک رادار نقطه کور آفرود تا حدود زیادی کاهش مییابد.
- از دیگر مزایای رادار نقطه کور آفرود این است که اگر خودروهای آفرودی به سیستم رادار نقطه کور مجهز باشند، دیگر لازم نیست که راننده برای بررسی وجود خودرو در چپ و راست، سر خود را از پنجره به بیرون ببرد. دقت و سرعت بالای این سیستم هشدار، راننده را از وجود خودروهای اطراف مطلع میکند.
- اوج عملکرد این رادار، در رانندگیهای طولانی مشخص میشود، چرا که پس از یک رانندگی خسته کننده و طولانی، سطح هوشیاری راننده کاهش یافته و توجه او به اطراف کم میشود.
- از مزایای رادار نقطه کور آفرود این است که سیستم هشدار رادار نقطه کور، در سرعتهای بالا دارای عملکرد بهتری است.
- استفاده از رادار نقطه کور آفرود، سبب آرامش خاطر و اعتماد به نفس بیشتر راننده میشود و حین رانندگی، راحتی بیشتری را تجربه میکند.
معایب رادار نقطه کور آفرود
سیستم هشدار رادار نقطه کور، در کنار تمام مزایایی که دارد، دارای کاستیهایی نیز هست. معایب رادار نقطه کور آفرود عبارتاند از:
- براساس کمپانی سازنده و مدل خودرو، رادار نقطه کور آفرود ممکن است در سرعتهای متفاوتی فعال شود.
- اگر سنسورهای رادار با برف پوشیده و یا با گرد و خاک جاده کثیف شوند، ممکن است عملکرد آنها دچار اختلال شود.
- شاید یکی از مهمترین معایب رادار نقطه کور آفرود این است که سیستم رادار ممکن است هشدارهایی را به صورت کاذب یا با تأخیر به راننده اعلام کند.
با آگاهی از معایب و مزایای رادار نقطه کور و در صورت انتخاب این سیستم برای افزایش ایمنی خودرو، میتوانید در حین رانندگی در جنگل و دریا و صخره، راحتی، لذت و هیجان را با هم تجربه کنید.
برای خرید خودرو جیپ به سایت آفردیو مراجعه کنید.
دلیل استفاده از رادار نقطه کور روی خودروهای آفرودی چیست؟
تمامی خودروها علی الخصوص خودروهای آفرودی، در حین رانندگی دارای نقاط کوری هستند که از دید راننده مخفی است. برای تشخیص اجسام و موانع حین پارک، میتوانید از شخص دیگری کمک بگیرید. اما در حین رانندگی و حرکت، شما نمیتوانید از این شیوه استفاده کنید. اینجاست که سیستم رادار نقطه کور به کمک راننده میآید و میتوانید از مزایای رادار نقطه کور آفرود استفاده کنید.
خودروهایی که برای ورزش آفرود مورد استفاده قرار میگیرند، علاوه بر قیمت، هزینه تعمیر و نگهداری بالایی نیز دارند. در نتیجه با بروز هر رخداد یا حادثهای برای خودرو، هزینه سنگینی باید پرداخت شود. برای جلوگیری از پرداخت هزینههای گزاف تعمیر خودروی آفرودی، میتوانید با نصب سیستم رادار نقطه کور آفرود بر روی خودرو، برای همیشه از بروز اتفاقات ناگوار ناشی از عدم تسلط بر نقاط کور جلوگیری کنید و از مزایای رادار نقطه کور آفرود بهرهمند شوید.
اجزای رادار نقطه کور
کلام آخر
آفرود سواری، به معنای بیراههنوردی یا رانندگی در خارج از جاده، تفریحی سراسر هیجان و لذت است که در جنگل، کویر، ساحل، برف، صخره و رودخانه میتوان آن را انجام داد. تولیدکنندگان خودروهای آفرودی با آگاهی از مزایای رادار نقطه کور آفرود و همچنین معایب رادار نقطه کور آفرود، اما برای افزایش سطح ایمنی محصولات خود، اقدام به طراحی و نصب سیستم پیشرفته ایمنی رادار نقطه کور آفرود بر روی خودروهای خود کردهاند.
با مطالعه این مقاله و اطلاع از معایب و مزایای رادار نقطه کور میتوانید تصمیم بگیرید که این سیستم هشدار را روی خودروی آفرودی خود نصب کنید یا خیر.