بهار فصل تجدید حیات و بیداری طبیعت، از راه رسیده است. در این میان، علاقهمندان به آفرودسواری میتوانند از فرصت طبیعت بکر و سرزنده برای تجربه سفری هیجانانگیز و خاطرهانگیز استفاده کنند. استان بوشهر با برخورداری از تنوع اقلیمی و جاذبههای طبیعی منحصر به فرد، مقصدی ایدهآل برای آفرودسواران محسوب میشود.
وبسایت آفرودیو، به عنوان مرجع تخصصی خرید و اجاره خودرو آفرودی، در این مقاله به معرفی 10 مکان نوروزی برای آفرودسواری در بوشهر خواهد پرداخت. این لیست شامل مکانهایی با سطح دشواری مختلف است که مناسب برای آفرودسواران با سطوح مختلف تجربه میباشد. علاقهمندان به آفرود میتوانند با مطالعه این مقاله، مناسبترین مکان را برای تجربه سفری آفرودی در ایام نوروز انتخاب کرده و از زیباییهای طبیعت و هیجان آفرودسواری در استان بوشهر لذت ببرند.
استان بوشهر یکی از بینظیرترین اقلیمهای ساحلی را در میان استانهای ایران دارد. از ساحل بنود تا ساحل صدف و جنگلهای حرا و سد رئیسعلی دلواری، بوشهر دیدنیترین مقصدهای دریایی و تاریخی را به شما هدیه میدهد. بنابراین لازم دانستیم در میان معرفی بهترین مکانهای آفرودسواری در ایران، به استان بینظیر و جذاب بوشهر نیز نگاهی داشته باشیم. قبل از آغاز مطالعه این مقاله، فراموش نکنید که با آلوده نکردن طبیعت بکری که به آن سفر میکنید، آن را برای خود و نسلهای بعد از خود حفظ خواهید کرد.
ساحل بنود
ساحل بنود یکی از حیرتانگیزترین مقصدهای آفرودی و کمپینگ در طبیعت ایرانزمین است. این ساحل بافت سنگی و صخرهای عظیمی دارد و غارهای بسیاری را در شبکه سنگی خود جای دادهاست. بنود در شب میدرخشد، چراکه فیتوپلانکتونها پا به میدان میگذارند و با فعالیتهای زیستیشان ساحل را نورانی میکنند که میتواند بهیادماندنیترین تجربهی ممکن را برای شما و همسفرانتان رقم بزند. اواخر پاییز و اوایل بهار، ساحل بنود حالوهوایی بهشتی پیدا میکند و با جزر و مد دریا، نسیم دریایی و آبزیان کوچک و تماشایی را با خودش میآورد به کف پاهای شما میآورد. آفرودسواری در کرانههای بیابانی نزدیک ساحل میتواند هیجان و شادی را در دل شما بکارد.
برای رسیدن به ساحل بنود به شهر عسلویه بروید، وارد بلوار خلیج فارس شوید و مسیر خود را به سمت چاه مبارک ادامه دهید. همچنین ساحل بنود از سمت فرودگاه بینالملی خلیج فارس نیز قابلدسترسی است که جاده سالمتری نسبت به مسیر عسلویه دارد.
ساحل دستیر
دلبریهای دریایی بوشهر در ساحل دستیر به اوج خودش میرسد، جایی که سکوت و سکون، صدای نرم و آرامِ جزر و مَد دریا بر ماسه را در گوش شما میخواند و شما را به همنشینی با طبیعتِ دستنخوردهی ساحلی دعوت میکند. دستیر مقصد محبوب طبیعتگردان، دوچرخهسواران و مردم معمولی است و به عنوان یکی از مقصدهای برتر ساحلی و گردشگری بوشهر شناخته میشود. ساحل دستیر برخلاف دیگر سواحل بوشهر کاربرد بندری ندارد و از این جهت مکانی آرام و بیدردسر برای کمپینگ و آفرودسواری در نزدیکی کرانهی ساحلی به شمار میرود. قدم گذاشتن بر ساحلِ دستیر با پاهای لخت را در اوایل بهار، پاییز و تابستان تجربه کنید و کمپینگ شبانه در این ساحل را تبدیل به یک خاطرهی تکرارنشدنی برای خود و همسفرانتان کنید. برای رسیدن به دستیر از عسلویه به پارسیان بروید و سپس با حرکت به سمت جنوب، خودتان را به این ساحلِ شگفتانگیز برسانید و به همراه داشتن حداقل امکانات رفاهی را فراموش نکنید.
با تیونینگ آفرودیو به ماشین آفرودی خود زیبایی و قدرت بیکران ببخشید.
پارک ملی نایبند
پارک ملی نایبند 4 هزار هکتار وسعت دارد و به عنوان یکی از خیرهکنندهترین مقصدهای ساحلی در ایران به شمار میرود؛ کوه، دریا و بیابان از شگفتیهای این پارک ملی است. نایبند مفتخر است که به عنوان اولین پارک ملی دریایی ایران خودش را در تاریخِ کشورمان ثبت کرده و امروزه به عنوان یکی از قطبهای گردشگری استان بوشهر خودنمایی میکند. جنگلهای حرا و ساحلهای ماسهای و صخرهای از دیدنیهای این پارک ملی هستند که نباید قدم گذاشتن بر رویشان را از دست بدهید.
این پارک ملی فارق از جذابیتهایی برای شیفتگان طبیعت دارد، زیستبومی بیابانی و ساحلی در اختیار آفرودسواران قرار میدهد که بدون آسیب به طبیعت میتوانند در بخشهایی که تحت محافظت نیستند با خیال راحت به آفرود بپردازند. اگر میخواهید تجربهی کمپینگ در ساحلهای صخرهای، غارهای ساحلی و همنشینی با دریای بیکران را از دست ندهید، به شهر عسلویه بروید و سپس خودتان را به روستای هاله برسانید تا در طبیعت حیرتانگیز نایبند خودتان را گم کنید.
منطقه حفاظتشده مند
46 هزار هکتار وسعتِ تماشایی و تجمع پرندگان مهاجر و آبزیان دریایی، به شما ثابت میکند که منطقه حفاظتشده مند گوهر رنگارنگ استان بوشهر است. کوههای صخرهای و نخلستانهای بلندقامت به شما ثابت میکنند که مند یک مسیر تکراری نیست و شگفتیهایی را در مشتش جای کرده که محال است بخواهید تجربهشان نکنید. این منطقه همچنین مسیرهایی طولانی از بافتِ خاک و آسفالت در اختیار شما قرار میدهد تا در آبوهوای ساحلی به آفرود بپردازید و سپس در نزدیکی کرانههای آبی کمپینگ کنید و در پایان روز، تماشای پایین رفتن غروب خورشید در غرب را به چشم نظاره کنید. از خورموج به گزدراز بیایید و سپس کمی بعد از روستای کردوان علیا وارد این منطقه حفاظتشده شوید. قبل از سفر به مند فراموش نکنید که ملزومات رفاهی نظیر آب و غذا را به مقدار کافی در پشت خودروی غولپیکر خود جای دادهاید!
برای خرید پاترول در آفرودیو با بهترین کیفیت کلیک کنید.
سد رئیسعلی دلواری
سدها همیشه یکی از برترین مقصدهای آفرودی هر استان به شمار میروند و استان بوشهر نیز از این موهبت بینصیب نیست. سد رئیسعلی دلواری یکی از بزرگترین سدهای جنوب ایران به شمار میرود که در سال 1386 احداث شده و علاوه بر تأمین نیازهای اقتصادی منطقه، یکی از پرطرفدارترین مقاصد گردشگری استان نیز به شمار میرود. سد رئیسعلی دلواری در محیطی خشک احداث شد، اما در طول گذر سالیان به محیطِ زیستی که در آن واقع شده بود طراوت بخشید و امروزه مکانی دیدنی برای افرادیست که خواهانِ تجربهی طبیعتِ سرسبز و تماشایی هستند. محیط اطراف این سد امکانات یک آفرودسواری طبیعی را برای رانندگان فراهم میآورد؛ از جادههای خاکی یا تپههای کمارتفاع و کرانههای ساحلی، دستِ آفرودسواران برای مانور در حاشیه این سد باز است. قایقسواری و کمپینگ نیز از دیگر تفریحات مرسوم در اطراف این سد است که میتوانید پس از یک آفرودسواری سنگین به آنها بپردازید. همچنان یادآوری میکنیم فراموش نکنید که ملزومات کمپینگ را به همراه داشته باشید. برای رسیدن به این سد، وارد جاده کازرون-برازجان شوید و سپس به میلَک حرکت کنید و مسیر را تا سد ادامه دهید.
منطقه حفاظتشده حله
اگر شیفته تماشای پرندگان مهاجر هستید و هوس سفر به یک تالاب را در جنوب کشور کردهاید، منطقه حفاظتشده حله در اختیار شماست! این منطقه بر اساس طغیان رودخانه در سال 1343 تشکیل شده و از آن سال تبدیل به یکی از قطبهای طبیعی استان بوشهر شدهاست.
حله علاوه بر جادههای آسفالته و مسیرهای خاکی، مناظر شگفتانگیزی از همجوشی پرندگان و طبیعتِ تالابی منطقه را پیش چشمان شما قرار میدهد. هر ساله هزاران پرنده از جمله فلامینگو، پلیکان، قمری، کاکلی، چکاوک، بوتیقار، هوبره و بسیاری از دیگر انواع پرندگان به این منطقهی حفاظتشده میآیند و محل خلق تصاویر بینظیر میشوند. برای سفر به این منطقه حفاظتشده، ابتدا وارد شهر برازجان شوید، بعد از حرکت در بزرگراه بوشهر-برازجان، بعد از چغادک به سمت راست بپیچید و مسیر را تا جایی که وارد منطقه حفاظتشده شوید ادامه دهید.
خودرو منحصربهفرد جیپ، تلفیقی از راحتی و قدرت
منطقه قشلاقی حاجی پوربهمن
این منطقه خشک و بیابانی است، در دل استان بوشهر و به دور از تاسیسات مسکونی واقع شده و ناآشنا برای دیگر آفرودسوارانِ منطقه است، در نتیجه بهترین فرصت برای شما است تا از حضور در آن لذت ببرید. این منطقه قشلاقی در کوره راهی بالاتر از روستای انارستان قرار گرفته و دستِ کمی از یک پیست آفرودی طبیعی برای آفرودسواران ندارد، چراکه منطقهای بیابانی و وسیع است و محیطی نیمه مرتفع از زیستبوم بیابانی را شامل میشود که تا کیلومترها ادامه دارد و در آن ملزم به رعایت ضوابط شهری مانند سرعت قانونی و حرکت در مسیر جادهای مشخص نیستید. برای سفر به این منطقه، ابتدا خود را از بندر کنگان به جاده انارستان-دوراهک برسانید و بعد از رسیدن به انارستان، از بلوار خلیج فارس بگذرید و با ادامه دادن خیابان شهدا، مسیر را به سمت منطقه قشلاقی پوربهمن ادامه دهید. حتماً ملزومات رفاهی و کمپینگ را به همراه داشته باشید و از حمل مقدار کافی آب و غذا غافل نشوید.
آفرودسواری در بوشهر، قلعه کلات اهرم
این مورد را به آفرودسواران دوستدار تاریخ اختصاص دادهایم. قلعه کلات اهرم یکی از سایتهای محبوب تاریخی در استان بوشهر است که نقش بهسزایی در معرفی و حفظ تاریخِ غنیِ این استان ایفا میکند. این قلعه یکی از مراکز دفاعی ایرانیان در مقابل استعمارگران انگلیسی بوده و یکی مستحکمترین قلعههای ضداستعماری به شمار میرفتهاست، تا حدی که شواهد و اسنادی از درگیری مستقیم ایرانیان و مهاجمان انگلیسی در این مکان موجود است. قلعه کلات اهرم در شمال شهر اهرم قرار گرفته و میتواند انتخاب متفاوتی برای آفرودسوارانی باشد که به آفرودسواری در دل طبیعت عادت کردهاند.
البته که آفرودسواری در حاشیه شهر اهرم نیز میتواند شما از آفرودسواری در منطقه نیز سیر کند و در نهایت با تجربهای بهیادماندنی از چشیدن تاریخِ جنوبِ کشور، شما را به خانه بفرستد. از برازجان یا خورموج وارد اهرم شوید از خیابان انقلاب وارد کوچه شهید عمرانی شوید تا به این قلعه تاریخی برسید.
برای آشنایی بیشتر با تویوتا استیشن فرمانده کلیک کنید.
گنبد نمکی جاشک
گنبد نمکی جاشک یکی از ویژهترین تجربههای شما در بوشهر خواهد بود. این منطقه شامل رشتهکوهی کمارتفاع از کوهها و غارهای نمکینِ درهمبافتهشده و رنگارنگِ طبیعی است که باعث شده این سایت گنبدی به عنوان تنها اثر طبیعی ملی بوشهر، در دفترِ طبیعت ایران ثبت شود. بلورها و کانیها در جاشک دستبهدست هم دادهاند تا مناظری خیرهکننده از تلفیق عناصر معدنی را پدید بیاورند که ما آن را به شکل کوهها و غارهای رنگارنگِ نمکین میبینیم. یخچالها، آبشارها و دریاچههای نمکی نیز از دیگر شگفتیهای این منطقهی سه هزار هکتاری است.
آفرودسواری در این منطقه را باید قبلا از رسیدن به گنبدهای نمکی متوقف کنید و تنها به کوهنوردی و غارنوردی در دل این سایت بپردازید. در کنار عکسبرداری و ثبت خاطرات بهیادماندنی، فراموش نکنید که ملزومات رفاهی نظیر آب، دستمالکاغذی و بسته کمکهای اولیه را به همراه داشته باشید. از جاده خرموج-کنگان خودتان را به کوههای رنگارنگ جاشک برسانید و خاطراتتان از حضور در این منطقه را در انتهای این مقاله با ما به اشتراک بگذارید.
انواع آفرود و خودروهای آن را بشناسید.
جاده جم-سیراف
تپههای خاکی و کرانهی بیابانیِ تمامنشدنی از دیدنیهای جاده جم-سیراف است. این جاده مسیری آسفالته و مطمئن برای آفرودسوارانیست که میخواهند قدرت خودروی خود را در مسیرهای آسفالته تماشا کنند، بدون اینکه گرفتار ترافیک بزرگراه شوند. جاده جم-سیراف قبل از اینکه در غروب آفتاب بدرخشد و نشاط را در چشمهای شما بکارد، دو کوه تماشایی پردیس جم و پدری را در خودش جای داده که میتواند محل مناسبی برای ثبت تصاویر خاطرهانگیز برای شما و همسفرانتان باشد. برای وارد شدن به جاده جم-سیراف از شهر جم و بلوار امام خامنهای وارد این بزرگراه شوید و از آفرودسواری در دل جاده لذت ببرید.